"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

pondělí 6. října 2008

Aní oheved odcha!

Tak jsem si udělala tour kolem centra. Je tu totiž kolem města takový val, po kterém jezdí jezdci na kolách a běžci běhají ranní a večerní běhy. A z toho valu jsem vyfotila tu první fotku. Lehce poprchalo.



Mám kamarádku Izraelku Elinor. Bydlí na stejným patře jako já, mluvíme spolu anglicky, studuje bioengineering (nebo jak se to píše)... Vyhrály jsme spolu boj nad zdejší internetovou sítí v knihovně, taky spolu půjdeme v sobotu na Party mediků, obdarovala mě zapečeným toustem a učí mě hebrejsky. Třeba: "Aní oheved odcha!" znamená "Miluji tě! "Šalom!" je "Ahoj!" a to je zatím z první lekce všechno. Bojí se jezdit na kole, ale jinak je úplně normální:) Prý jednou spadla... Tak zatím všude chodí pěšky, i když kolo má už před ubytovnou. Hebrejština zní nádherně, trošku jako když krájíte chleba, rožínáte svíčku a sedíte u dřevěnýho stolu a hřeje vás teplo z krbu. Nejlíp všechno zároveň. Tak nějak zní.



Tahle druhá fotka, to je poněkud bizardní univerzitní betonový kampus. Stavba je to podle mě šílená. Ale ta žlutá s růžovou na betoně jsou dobrá kombinace.



A tady, tady já spím, píšu, čtu, piju čaj, jím, voblíkám se vyslíkám se a všechno. A mám dva mobily heč!
A zítra, zítra v 7:30 v nemocnici. Vzhledem k tomu, že už měsíc vstávám v 9, to bude boj...
Dobrou a pá J.

2 komentáře:

*janina* řekl(a)...

teda, kulatej stolek, horsi tvar stolu snad neni :) ze se tam vlezes

Jaňula řekl(a)...

No ja tam mam i stul rovny, ale kdyz ja nerada sedim u stolu. Ja to moc casto nedelam, radsi si vezmu notas do postele... Ten kulatej, to je jen odkladaci plocha:)