"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

čtvrtek 2. října 2008

Geschichten aus Gottingen

Ahojte moji mili a mile:) Moc vas vsechny zdravim a tedka jak se mam:

  • Boli me nozicky a zada, protoze jsem jediny pako, ktery si jeste neporidilo kolo a chodi vsude pesky.

  • Uz mam klice od ubytovani, takze nemusim hledat vecer hotel... Po dnesni bojovce hledani studenta Martina, kterej je pro me vyzvedl a potom se s nima schoval, jsem ho uspesne odhalila a dopadla a obrala ho o ne. Byl celkem sympaticky a pozval me na obed do menzy s dalsima studentkama. On je totiz TUTOR a tutori maji na starost nas - cizi vyjukane cizince. Obed byl super, snedla bych ho dvakrat. Konverzaci s dvouma Japonkama a se Spanelkou hodnotim uspesne. Hezky jsem se totiz usmivala.


  • Nejlepsi z cesty byla jizda vlakem Intercity z Berlina do Gottingenu. Kurna pise mi to tu naopak z/y a to je na maslu... Zpatky k vlaku... On byl totiz aerodynamicky tvarovany, jakobysme jely na nejakym vyduchovym polstari rychlosti leticiho orla morskeho vrhajiciho se na svou korist. A v tom vam zacalo prset, po oknech stekaly takove proudy vody, ze jsem si pripadala jako v akvariu, protoze nebylo vubec nic videt, jen tu vodu, jak nas splachuje i s vlakem do more. Jak jsme se blizili k memu mestu, vysvitlo vecerni slunko, vystrelilo posledni paprsky na svet a ozarilo louky a stromy podel cest, lesy a veze kostalicka v dalce. Brala jsem to jako znameni vseho dobreho.


  • Snazim se mluvit nemecky. Vetsinou spis mluvim nemecky a anglicky dohromady. Dneska jsem chtela promluvit spanelsky s divkou z Valencie, ale tohle prepnuti uz mozek nedal a na dobrych dvacet sekund se zasekl, timhle smerem uz ho radej nebudu pokouset. Taky jsem kupovala v zelenine rajcata a rekla jsem, jestli muzu mluvit anglicky a pak jsem si proste nemohla vzpomenout jak se to rajce anglicky rekne, jeste kdyz mate na cedulce pred s sebou Die Tomaten, je to velkej problem. Kluk vedle me se smal...


  • Zitra maji Nemci svatek. Spojili se zapad s vychodem, tak slavi. Tim padem mam do nedele volno a budu prozkoumavat Stadt. Zatim nemuzu odtrhnout oci od starych domu, kterych je v centru pozehnane. Jsou to takove ty, kterym koukaji tramy do ulice, mala okynka, drevo, barvy.

Tak ja jdu. Nocnim Gottingenem pesky, s plnym batuzkem a taskou nakupu do myho dnesniho domu. A vsem okolo budu nechutne zavidet ty kola...

Pusu vsem mym laskam posilam! J.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Týýýjo, Ty se tváříš, jako by nás bylo tolik! Ale to teda není, nás Lásek je málo! ;)

Anonymní řekl(a)...

Ahojky Jaňulko, právě odešla Martinka (no, teda odešla, odutíkala jako obvykle na autobus, aby ho tak tak stihla :) ), objednaly jsme komponenty pro to naše korálkování a smaltování a už se moc těšíme, až příjdou :). Tady prší a ja nic necítím, protože mám nos jako bambula, protože jsem nachlazená a ten jeden den, co jsem strávila doma tomu pomohl právě na ten jeden den, co jsem strávila doma :)ale byl bááájo. Zatím to tam v dalekém Německu působí docela optimisticky a vesele, ale jak by taky ne, když jsi tam přijela ty :) Chi chi chi, Právě cumlám česnek. Kolega z práce říkal, že to pomáhá proti nachlazení a prý to ani tak nečpí, když se to cumlá o se slupičkou,a le ho sama ze sebe i tak citím, ale kdyby to pomohlo, tak co :)A co bych ti tak mohla slepičkovyprdelkovat, hmmm, přemýšlím, důmám, nevím...zítra jedeme na Tramtárijskou potýmovku, teda naštěstí i s Maťulou, ale to pak budu mít úplně nový drby o lidech, co ty vůbec neznáš :)Tak se tam měj krásně a piš básně a pěkně se tam zamiluj, ať můžeš slepičkoprdelkovat ty :) Ha, martinka už je taky doma :) Tak já jdu spinuškat, pááá Pusinko Petruška :)
P.S.:Já už ví, co je novýho, Martinka je na blond :)prý jí to nějak moc chytlo, ale kdyby posílala fotku, tak jí napiš, že je to v pohodě, ju :) Já jsem se teda lekla,ale to jí fakt neříkej :)

Anonymní řekl(a)...

jo a ještě, fááákt jsem se nasmála jak jsem četla, co jsi napsala :)
Petruška

Anonymní řekl(a)...

Chichi a Petruška si zas hodila havranní černou..mno..jak to jen říct..Usmívat se a přikyvovat jsem před ní vydržela;-)A navíc ještě ten česnek..Úplně změnila image;-)
Další zprávy z podsvětí až příště, mám tu ještě nějak moc práce...

Ty se máš, koukám, resp. čtu, taky vtipně:-) Hezky se usmívat při rozhovorech v cizích zemích je i podle mé zkušeností báječný přístup:))
Papapa, hezky oslav zítřejší svátek:) M.

Anonymní řekl(a)...

jo a ještě,taky jsem se fááákt nasmála jak jsem četla, co jsi napsala :)
M.

Anonymní řekl(a)...

Jé, dostal jsem pusu :-)
Doufám, že to žena nezjistí :-)
B:-*b

Jaňula řekl(a)...

Lasek s velkym L teda moc neni, to je pravda, tak ja mam hodne tech s malym l, aby mi to nebylo lito.
Petuli: cesnek jsem taky cumlala, vysledek byl ten, ze jsem jim smrdela cela, ale jako nerikam, ze to nemuze pomoct. A co to je za blbost, Matinka na blod a ty na cerno??? Do jake barvy mam proboha jit ja? Mozna rezavou... Dobre zkusim.
Bobe: zena to urcite zjisti! Ale ja ji libam taky...
J.

*janina* řekl(a)...

baraky vypadaj fakt super. neztrat se ;-)