"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

úterý 19. února 2008

Začal semestr: NO FREE TIME!

Díky stresu, kterej jsem měla už týden z toho, že začne semestr, mám TIK v levém oku, spoustu nových záděrů na prstech a dělá mi problém se soustředit na přítomný okamžik, což se projevuje tím, že na mě mluvíte, já kývám, ale vzápětí zjistíte, že vůbec nevím, co se mi snažíte sdělit.
Převážně je moje roztržitost způsobena tím, že myslím na to, jak zvládnu TAKHLE žít celej tento semestr a jestli to náhodou nebude mít nějaký vedlejší účinky: vstávat v pondělí a v úterý v 7, středa, čtvrtek, pátek v 6, celej den pobíhat mezi školou, která se odehrává asi tak na 5 místech ve městě, knihovnou (20 hodin týdně), a nemocnicema (3ks). Mezitím musím stihnout každej den vyvenčit Immouška, naobědvat se (po 3 dnech tuším, že tohle bude největší problém), pít (nesnáším, když s sebou musím tahat půl kila vody). K tomu jsem si připravila pro sebe úterní Břišní tance v Lužánkách (je to super, doporučuju) a saunu ve čtvrtek.
Suma sumárum mě večer máte šanci zastihnout doma: v pondělí kolem 19, úterý 21:30, ve středu jednou za 14 dní už v 17!!! - jinak v 19:30, čtvrtek 22:15, pátek 19:30. Tipuju, že v tento čas už budu ale úplně nepoužitelná (v pondělí by se ještě o nějakým kafíčku dalo vyjednávat:).
Jako, já potřebuju určitou míru stresu k aktivitě, ale něco mi říká, že jestli mi ještě ke všemu dají v práci nějakou PRÁCI (jak mi před měsícem slíbili), tak to už bude mít fatální důsledky...

PS: Dnes v PSYCHOLOGII - naše vyučující psycholožka: "Život není spravedlivej... ale ŽIVOT není SPRAVEDLIVEJ!... zapamatujte si, že ŽIVOT NENÍ SPRAVEDLIVEJ!!!"

(Já jí stejně nevěřím.)

J.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

neschopnost soustředit se na přítomný okamžik, to znám. to mám normálně i mimo semestr. :-)

Anonymní řekl(a)...

Ten nacpanej program ti nezávidím, ale musím uznat, že je to vtipně napsaný. Řežu se tu smíchy :-)
Bob

Anonymní řekl(a)...

V sobotu se posílíš hermelínama, ju?;-) M.

Anonymní řekl(a)...

Tak něco vypust! Třeba muzes pracovat 10 hod. A o 10 hod déle spát. To je jedna celá noc! 8 nocí za týden - dobrý ne!
Moje kamarádka se ze stresu zhroutila. Ale to se neprocházela mezi nemocnicema(3), ani budovama školy. Takže tu roztříštěnost prostor , kde máš být, ber jako pozitivum.
A vůbec, děláš si starosti dopředu. Když to nepůjde, tak to nepůjde. Takže ten TIk máš z věcí přítomných a ne budoucích. A, Jani, dělat si starosti z toho co bude-to přeci není tvůj styl! To se přece snažím od tebe naučit.ma

Anonymní řekl(a)...

Jo, a na to soustředění na přítomný okamžik si dej pozor. Dle mého soudu je to nebezpečné, můžeš skončit na psychiatrii. A máš k tomu vrozené dispozice. Tedy k tomu nesoustředění. Ale uvědomila sis to poměrně brzy, takže jsou šance. Prostě se snaž, v jeden okamžik dělat jen jednu věc, s plnou koncentrací a soustředěním. Málokdo to umí. A ti co to umí, jsou úspěšní. Taky na tom pracuju. ma

Anonymní řekl(a)...

Teda Jani měla bych Ti poděkovat, že sis v tak vyhraněném programu našla čas na moji promoci a moc Tobě i Vašim děkuju! Ty jsi taková z mého pohledu všudypřítomná pozitivní duše:) K té Tvé roztříštěnosti aktivit - přesně jak píše "ma":) když to nepůjde tak to nepůjde! A já věřím že Ty si tu hraniční "deadline" dokážeš uhlídat:)
Jo a myslím si, že život je spravedlivej, jen jeho chápání je relativní. Přece jak se říká, všechno zlý je pro něco dobrý! A pokud Ti nebude vadit trocha "zázraků", někde jsem četla, že už holčičce Bernardettě, když se jí poněkolikáté zjevila Panna Marie, ta jí řekla, že možná nebude šťastná v tomto životě, ale v tom příštím:)
Pa Ji.

Jaňula řekl(a)...

Jéééé:)
M. - na hermouše se těším převelice! Dneska je s Petruškou naložíme.
ma - díky za podporu:) I ty nejrůznější rodinné dispozice!:) Bez nich by to nebyla žádná legrace... Na soustředění se tedy zaměřím, sic v blázinci bych skončit nechtěla. Roztříštěnost beru jako pozitivum, jelikož je to jedinej čas ze dne, kdy se hýbu.
Ji - Naší psycholožce už z principu nevěřím, jsem totiž životní optimista!:)
A až se mi nebudete moct dovolat, nebudu doma ani ve škole a nepřijdu do práce, tak jsem v pořádku někde v LESE! J.

*janina* řekl(a)...

psycholozka mela recht. a ten program - dyt je to jenom na jeden semestr ;-)