"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

pátek 27. března 2009

Až to udělám...

Na začátku června dělám bakalářky a nemůžu se zbavit myšlenek na plánování zbytku měsíce června, teda jako na dobu mezi bujarou oslavou konce studia a nástupem do zaměstnání 1. 7. 2009.
Dneska jsem konečně našla to, co jsem hledala. Pojedu na koni z Orliček do Westernového městačka u Boskovic: viz Kudrna. Kromě toho jsem chtěla navštívit kamarádku ve Finsku nebo v Izraeli, ale když mě ty daleký destinace zkrátka poslední dobou nepřitahujou...

Čtu druhej díl Tobiáše Lolnesse - Elíšiny oči. Já vím, je to pro děti, ale já prostě na víc momentálně nemám, intelektuálně mě to naprosto uspokojuje. Občas to prokládám čtením Reflexu.

Nejoblíbenější - tady a teď:
  • jídlo: salát se sušenýma rajčátkama, olivovým olejem, mozzarelou, bazalkou a spoustou zeleniny.
  • muzika: A love song for Bobby Long.
  • činnost: spaní.
  • restaurace: Rebio - Špalíček.
  • nápoj: kafé s mléčnou pěnou v Sausalitu nebo ode mě.
  • věc: Šemík! (sorry Šemíku, doufám, že u sv. Anny ještě pořád čekáš...).
  • část dne: mezi 10-11 hodin dopoledne.
Já příště budu aji vtipná...

J.

8 komentářů:

spaceIL řekl(a)...

z ústí nad orlicí se do boskovic dá teoreticky jet i přes tatry, ale spíš mají v plánu jet nějak víc přímo. ale proč to píšu, ústí nad orlicí je od orlických hor vzdalené už dobrých 25 kiláků, nazvat tuto trasu putováním Z ORLIČEK je trochu "marketingový" (pokud teda, jak jsem napsal, nechtějí jet z ústí na druhou stranu do hor a pak až teprve zpátky do boskovic). ale jinak si myslím, že to bude fajn, my jsme kdysi jeli dvě léta po sobě z orlickejch hor do jižních čech na kolech (po bočních cestách) a to byly krásný časy.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Jani:-)) Skoro študovaná porodní babko:-))
Už se na Tebe zase moc těším,... :-)
Zuzka PA

Anonymní řekl(a)...

janulko, tobias lolness je moc dobra cetba. cetla jsem oba dily v case vanocnim a bylo to moc fajn. a ty ilustrace... povedlo se.
az budes hotova s literaturou pro deti, podivej se na literaturu pro mladez;-) marisha pesslova - vybrané okruhy z mechaniky pohrom. taky moc dobre.
me ted okouzlila nova anna gavalda - La Consolante (bohuzel jeste v cestine nevysla), kniha hladiva a hladici, dobre delajici.

pac

zu.

Anonymní řekl(a)...

Culdi, a kde vlastně budeš pracovat? Já abych věděla, kde mám v září rodit :-).

Jaňula řekl(a)...

TO ANONYM: Pracovat budu buďto na Obilním trhu nebo v Bohunicích, ale přesný místa nám sdělí asi až po bakalářkách. Vůbec nevím, jestli budu na odděleních nebo na porodním sále, vše je vo hviezdach:) Mimochodem gratuluji moc k těhotenství:) Bohužel ale nevím komu...
To SPACEIL: Díky za uvedení do místopisu. Jsou to bídáci, když to takhle inzerujou... Ale já mám takové požadavky - jako co nejdelší doba na koni, v měsíci červnu, že ty splní jen málokdo, tak do toho jdu:)
To ZUZKA PA: Zuzi příští týden bych se mohla na sále objevit častěj. Dneska jsem odeslala "pracovní verzi" bakalářky... Ještě jí chybí třeba závěr a úvod, ale hezky se to rýsuje.
To ZU: Díky za týpky:) Už se na ně těším!

Pá všem! J.

Anonymní řekl(a)...

Culdi, děkuji. A abys věděla komu gratuluješ, tak tedy...jsem Lenka od Jumiho.

Anonymní řekl(a)...

Jsem se to z adamovských kuloárů už taky dozvěděl (což je s podivem, vzhledem k tomu, že kromě Lenky a Jumiho znám v Adamově už jenom asi tři další lidi :-))))
Ale bylo mi blbý se ptát, jestli je to pravda a vyčkával jsem, až to bude vidět (ono pod těma bundama to moc vidět není).

Tak teda králíci taky gratulujou.

Bobek

P.S. Jo, a Čmelda s Vláďou budou mít určitě radost :-))))

Anonymní řekl(a)...

No, Bobku, já jsem vám to nechtěla říkat, aby se to právě k Vláďovi nedostalo od někoho jinýho než od nás. A koukám, že teď už tomu asi nezamezíme :-). Vláďu taky sehnat, to je těžký ;-).