"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

pátek 26. října 2007

Stín větru, dvě deci, copánky, Mezipatra, divadlo...

Tak se mi zdá, že těch zážitků za jeden týden je trošku moc. Začnu Stínem větru. Knížka to je odpočinková, ale báječně napínavá, a je tam ode všeho trochu - tajemství, láska, Barcelona, knížky... no zkrátka máte-li chuť na něco napínavého před spaním, vřele doporučuju! Viki si stěžovala na překlad, ale to posuďte sami... Athena Alchazidu učí španělštinu a portugalštinu na fildě.
Áááááá začínají MEZIPATRA (8. český gay & lesbický filmový festival) a mají krásný reklamní pohledy (ve Steinerovi je mají jen tak k rozebrání), na kterých je naprosto parádních pár vět:

Třináctero buřiče (dle oscara Wildea):
1. Spokojíš se s nejlepším.
2. Odoláš všemu kromě pokušení.
3. Pochlubíš se vlastním peřím.
4. Uklidníš hladiny vlnami.
5. Ostny vyhladíš do ostra.

6. Staneš se uměleckým dílem...
7. ... nebo je alespoň oblékneš.
8. Umlčíš představivostí veřejné mínění.
9. Budeš vždy mírně nepravděpodobná/-ý.
10. Budeš respektovat dějiny jejich přepisováním.
11. Nezastřeš nudu studem.
12. Překážky budeš milovat jako sůl.
13. Neposlušností a buřičstvím zaručíš pokrok.


Tak doufám, že mi nevyprodají lístky na dnešní zahajovací film Výbor ťuťu ňuňu cecíků:)
Copak tu máme dál. Jo! Dvě deci po sauně, to vám má děsně euforizující účinky. Můžou potvrdit kamarádi sanovači... Doporučuju. A báječně se potom spí!
S kamarádkou jsme se rozhodly založit malé amatérské divadlo. Teda ona se rozhodla a já do toho jdu taky. Už máme vybranou hru! Hledáme ještě jednu ženskou a jednoho kluka, co by si taky čistě pro radost chtěli zahrát divadlo. Hrát neumíme! Tudíž to bude velká legrace. A trénovat budeme v neděli večer, tak neváhejte a přidejte se, máte-li chuť.
Popadla mě dnes zase taková touha po copáncích. Zjistila jsem, že ve většině kadeřnictví na vás budou koukat jako na exota, když jim sdělíte, že chcete uplést na hlavě 6 copánků a zalepit je lepidlem. Takže vám doporučuju kadeřnictví Estréss na Kounicové, naproti stadionu. Tam už jsou na tyhle požadavky celkem zvyklí:)
A ještě tu mám jednu kulturní zprávičku a to že ve dnech 9.-11.11 se koná 9. festival divadla Líšeň, program mi připadá moc prímovní!
Tak přeju pěkný víkend, a usmívejte se, plačte, nebo se stavějte na hlavu. Protože to je život:)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jaňulko, krásně rosteš... Vždycky se ráda podívám, co jsi napsala novýho.
Stáňa

Anonymní řekl(a)...

Jani, kdyz si to tak ctu, je mne proste blaze asi jako tobe, kdyz ty pekny chvilky prozivas:-) Lindusa