"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

středa 4. března 2009

Nevhodnej typ...

Už se nedivím některým lidem, že někomu zaplatí za napsání diplomky, bakalářky a podobných volovin. Já, když to píšu, tak trpím. Jsem detailista. Čtu si v sekundární literatuře, zaujme mě nějaká ptákovina, absolutně od tématu a o té si čtu dalších 30 minut. V lepším případě. V tom horším ji narvu do té bakalářky, ať to stojí, co to stojí. Další den mažu a zjistím, že jsem za den napsala jednu stránku. Mám k psaní čehokoli povinnýho odpor. Povětšinou mi takový díla připadají nepublikovatelný a nikdy s nima nejsem spokojená. Nedokážu systematicky pracovat, ani systematicky plánovat, ani systematicky třídit informace. Systematicky dokážu dělat třeba kafe.

Jsem prostě absolutně nevhodnej typ na psaní bakalářek.

Kafe teďka piju docela často...

J.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj JAni, tak Tvoje pocity z bakule, jsou stejný jako moje loni,...:-) Ale věř, už se na ni moc moc těším:-)) Tvoje porodní babka Zuza

Anonymní řekl(a)...

Jestli máš k psaní čehokoliv odpor tak to potom dolů nad tvým blogem :-)

Anonymní řekl(a)...

klobouk dolů :-)

Anonymní řekl(a)...

zápisky "svobodnej pocit" a "nevhodnej typ" jsou oba skvělý, propsala ses do takový fakt čtivý polohy. :-)
ad bakalářka) tak tam dej třeba nějakej graf, tím se to dá natáhnout, nebo tabulku (i když ta se asi musí dávat nakonec do příloh). no tak, jak říkám, třeba nějakej graf. :-)

Anonymní řekl(a)...

jdu si asi (systematicky) udělat kafe. a pak psát. a pak do kina. pak na vaječnej koňak a spát. asi. zato včera jsme byli v divadle na kočce na střeše (horké a rozpálené) a bylo to moc fajn, a pak jsme ještě na drobného popíjeli vínko a jedli špagety.. mmmmm.. tohleto všechno potřebuju častějc! m.

*janina* řekl(a)...

bakalarka: musis se opakovat. napis uvodni odstavec a kazdou blbou vetu z nej rozved do pul stranky. a nakonec kapitoly to jeste shrn. jinak se to napsat neda [a proto se tyhle dila nedaj cist]

[jako bonus zdravim vasi maminku]

Anonymní řekl(a)...

Hlavne mi porad, jak to vlastne delas. Ja uz mam asi 20 tabulek, ale 2 odstavce textu, boze proc se trestam ekonomii a nesla jsem raci na sociologii, nebo treba genderova studia? ACH JO!!!

Jaňula řekl(a)...

To SPACEIL: Dííík! Možná je to tím, že už se s tím tak netooo... Vkládám tabulku:)
To Maruš: Dělám to tak, jak mi napsal kamarád z Německa: Vykašli se na to, jestli se Ti ta věta líbí nebo ne, piš všechno, co tě napadne, ono se z toho dá vždycky potom něco použít:)
To Peťa K: odpor mám převážně k tomu, co psát MUSÍM, blog je věc čistě dobrovolná a ještě k tomu mě to baví..
GOOD DAY! přátelé:) J.