Těsto:
250 g hladké mouky
60 g cukru
špetička soli
125 másla
1 žloutek
trochu nastrouhané citronové kůry, samozřejmě z chemicky neošetřovneho citronu
Máslo nakrájet a nechat změknout (pozor ne moc, špatně se to pak dělá, těsto se lepí), smíchat ručně s ostaními přísadami /podobně jako těsto na linecké/. Zabalit do sáčku a šup s ním do ledničky.
Těsto se dá připravit dopředu a nechat přes noc odpočinout v ledničce.
Vyválet z těsta placku, nacpat do dortové formy, nezapomenout utvořit vyšší okraje asi 3 cm, jinak se náplň vyleje.
Těsto propícháme vidličkou a upečeme /180 °C, cca 25 min/.
Mezitím si uděláme náplň:
200 ml šlehačky (nešlehat:-)
80 ml mléka
asi 250 g dobré hořké čokolády (já jsem vzala Lindt hořkou 70% kakaa)
100 g bílé čokolády (Milku)
2 celá vejce
Mléko a šlehačku zahřát, rozpustit ve směsi čokoládu nalámanou na kousky, směs zchladit, bokem si rozšlehat 2 celá vejce a přimíchat je do směsi. Směs nalít na upečený korpus a péct tak dlouho, až je náplň pevná.
Nemá být ale moc tvrdá, čím je uvnitř krémovější, či tekutější, tím lépe.
Nezapomenout, že chlazením náplň tuhne.
Zuza říká:
"Kdo chce, může k tomu podávat ušlehanou šlačku, mně to chutná lépe bez, tak lépe cítím tu fantastickou chuť!"
A já souhlasím!:)
Dobrou chuť! /foto bude!/
J.
1 komentář:
Jééé, to vypadá mnoc lákavě, super tip na nedělnoodpolední zákusek! :-) El
Okomentovat