"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

čtvrtek 2. července 2009

První pracovní den... v Boskovicích:)!

...jsem pomohla na svět prvnímu chlapečkovi, jmenuje se Jan a byl moc krásný:) Byl to vlastně první normální - fyziologický porod, u kterého jsem ten den byla, takže jsem neměla moc přehled o tom, jak jsou zvyklý co dělat. Lehce jsem improvizovala, za vydatné pomoci sanitárky, která mě nasměrovala, kudy pro rukavice, zástěru a další nemocniční nezbytnosti...
Docela se mi všechno podařilo, tak jsem měla radost. Sanitárka na mě spiklenecky mrkala očkem:) Byla jsem docela mile překvapená, že mě tam nechaly všechno dělat samotnou. Asistentka, se kterou jsem ten den sloužila, byla moc milá a říkala, že se mám na všechno ptát třeba desetkrát, že má svatou trpělivost. Má!
Z provozních věcí byla pro mě novinka, že tuším kolem 16:30 odchází sanitárka, která vše po porodu umývá a uklízí, a tak to dělají porodní asistentky. V noci a o víkendech umýváme po porodu všechny nástroje, uklízíme všechny věci, převlíkáme a umýváme postel. Zkrátka připravíme pokoj pro novou maminku, akorát prý uklizečka umyje zem.

Nejlepší je, že jsem do 15 minut autem na chatě (http://www.bykovice.cz/):) Mám i krásně rozepsané služby, takže kamarádíčkové, můžete za mnou dojet, vykoupat se v bazénku, jít na houby, na třešně... Je tu krásně:) Pá J.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Culdo, a kde teda vlastně nakonec pracuješ? Netuším ani, kde máš chatu, tak si to nemůžu z těch 15 minut odvodit :-).
Lenka J.

Jaňula řekl(a)...

Nastoupila jsem na porodní sál v Boskovicích a chatu máme v Býkovicích http://www.bykovice.cz/:)
Měj se Leni hezky Janča

Anonymní řekl(a)...

Tak přeji hodně štěstí v novém zaměstnání! A hlavně spoustu krásných a zdravých miminek. No, mně už se to taky dost blíží, září je tu co nevidět :-).
Lenka J.

Anonymní řekl(a)...

janulko, at se ti dari:-)
hodne stesti, vse nej.

zu&co

Anonymní řekl(a)...

Culdi, tak my si třeba někdy uděláme výlet do Býkovic :))). Napiš, kdy máš čas...
Jsem zvědavá na Tvé pracovní aj. zážitky ;).

DitaB + Mik