"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

středa 10. září 2008

Podnájemnice

Mám novou podnájemnici. Je zvědavá, neustále elegantní a jemná. Vlezla už do všech poliček, otevřených šuplíků, na všechny parapety, do vany a do umyvadla. Chodí tiše, má ráda společnost a když jí má dost, schovává se za televizi nebo pod vanu, případně na místo, kde by ji rozhodně nikdo nehledal. Vyskočila snad už všude, kam se u nás v bytě vyskočit dalo. Je to Britka a jmenuje se Amálie. Je to šelma kočkovitá, s hustou šedou srstí a oranžovýma očima. Já ji tak trošku pronásleduju, protože kočka se mnou ještě nebydlela a mě zajímá, kam má zrovna namířeno, a co tam hodlá vyvádět. Chodila jsem za ní po bytě a pak jsem si říkala, jestli ona přede mnou náhodou nezdrhá. Když zalezla pod vanu (chybí mi tam jedna kachlička), bylo mi to celkem jasný a dál jsem ji nepronásledovala. Čekám, že přijde sama. Pro pohlazení. A těším se...


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jani, to je tak pěkná kočička... Peťa G.

Anonymní řekl(a)...

"a takova elegantni", prohlasil nadsene junior.
"a bude mit kotatka?" pta se:-)))
kdy si ji muzeme pohladit?:-)

moc zdravi

m. marple

Jaňula řekl(a)...

Ahoj m. marple:)
Koťátka někdy určitě mít bude, už je měla asi dvakrát. Je to máma kočka. Budu ji mít týden - v sobotu a v neděli na staré chatě v Býkovicích. Dojeďte!
BTW: Dělala jsem znovu švestkový koláč, zmizel natotata:)

Anonymní řekl(a)...

Kočička je to nádherná!!! Dnes jsem ji u Janičky viděla! Bude to umělkyně, dnes to okoukala, jak se nám z hlíny u Jany modelovalo :))))báááječně. V.

*janina* řekl(a)...

jeeee kocica! hezka. ze nechavam pozdravovat od nasich.