"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

čtvrtek 12. srpna 2010

... kdybyste měli definovat lásku, pak jediné dostatečně obsažné slovo, které by bylo schopné ji celou pojmout, by bylo "život". Láska je život ve všech jeho aspektech. A unikne-li vám láska, unikne vám život. Nenechte si je uniknout.

Leo Buscaglia

Přítel je ten, komu můžeme vylít celé své srdce, zrno i plevy, a přitom víme, že něha jeho rukou to přijme a proseje vše, a ponechá si to, co je hodnotné a laskavým dechem odfoukne zbytek.

Arabské přísloví

Nechť člověk překoná hněv láskou, nechť překoná zlo dobrotou, nechť překoná chtivost štědrostí a lež pravdou. Neboť nenávist nikdy neustává nenávistí, nenávist utichá láskou...

Guatama Buddha

Vždy lze nalézt něco krásného, budeme-li to hledat. Soustřeďte se spíš na krásu než na její opak. Tento pozitivní, milující postoj k životu a k lidem je celý částí božského kouzla, o jehož odhalení usilujeme. Pomáhá vám to vnímat božskou Přítomnost, která vám pomůže uvést do chodu boží kouzlo, jež uzdravuje.

White Eagle

Jakákoli forma náboženství je ta nejlepší.

Neem Karoli Baba - Maharadždži

Dar schopnosti oceňovat má velkou sílu. Naši partneři to potřebují daleko víc než různé hmotné dárky. Naše srdce potřebují alespoň jednoho člověka, který by prohlédl naše hry a zvyky a viděl tu bytost, kterou bychom měli být. Všichni potřebujeme někoho, kdo by stál při nás a viděl naši krásu. Když Bůh začne vidět naši krásu skrze lidské oči, začneme rozkvétat.

Z knihy Společná cesta - Joyce a Barry Vissell

Žádné komentáře: