"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

pondělí 10. srpna 2009

Co dělat po termínu?

V Boskovicích je Kafírna. Jdu si tam takhle jednou sednout na kafe, slunko venku praží. A najednou mě zdraví maminka, co u nás byla ráno na kontrole a co prý má dělat pro to, aby jí porod nevyvolávali. Podarovala jsem ji pár radami a další den k nám přišla rodit, porod byl krásný a začal sám. Jelikož to byla už několikátá maminka, u které naše rady zabraly, napíšu je i Vám:

Máte-li /nastávající maminky/ po termínu a nechcete, aby vám porod byl vyvoláván, vyzkoušejte následující možnosti:

- Kupte si v lékárně Pupalku dvouletou, dejte si ráno a večer 2 tobolky.
- Udělejte si procházku do přírody, vyjděte ven, tam kde je zeleno, kochejte se přírodou a po cestě vyšlapte několikatery schody/či nějaký ten kopec:)
- Večer si dejte teplou vanu, k tomu dva hlty červeného vína.
- Udělejte si "hezký večer s partnerem". Pohlavní styk po termínu doporučujeme! Sperma totiž obsahuje přirozené Prostaglandiny, které pomohou připravit porodní cesty k porodu. Jsou to látky, kterými by Vám porod v nemocnici vyvolávali uměle.
- Povídejte miminku, jak je tady na světě krásně, jak se na něj těšíte a co tu všechno uvidí. Zkuste ho přesvědčit, že to tady opravdu stojí za to:)

Pro zdárný průběh porodu je nejlepší, začne-li porod sám. Doporučuji konzultovat s Vašim lékařem, zda a jak moc je indukce porodu nutná. Buďte trpělivé, porod začne, až nadejde ten správný čas:)

(Těhotenství by měli lékaři směřovat k ukončení po ukončeném 41 týdnu gravidity. Viz: http://www.lubusky.com/ddp_8_poterminova-gravidita.html)

Držím palce!

PS: Dejte vědět, když Vám tyhle rady zaberou!

3 komentáře:

Bajinek řekl(a)...

U nás teda zbraly... A k porodu do porodnice jsme si došli pěšky ;-)

Lucka řekl(a)...

Jsem pro výše uvedené tipy :)
U nás ještě pomohlo vygruntovat celou domácnost a pak se teprve na pěší výlet vydat :)))

Jani, teď bych potřebovala tip na to, jak přesvědčit muže na další dítě :)
Tvrdí, že po Sofce potřebuje zrelaxovat :)))))))))

Lucka

spaceIL řekl(a)...

o vyvolávacím faktoru "hezký večer s partnerem" vím a všem potřebným ho vždy upřímně doporučuju. ovšem vypadám jako magor, kterej "si ani v tuhle chvíli" nedá pokoj. dobře, že to tu zaznělo z nejpovolanějších úst, začnu odkazovat sem. :-)