"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

čtvrtek 23. dubna 2009

Trochu nezvyk

Děcka, mám nový vlasy. Je to trochu nezvyk. Když se poslední dobou nechám ostříhat, tak to stojí za to. Asi tak po prvních 5 minutách, co mě někdo známý spatří, se smíří s tím, že vypadám "trošku jinak", a začne se tvářit a konverzovat normálně...

Dneska jsem úspěšně odevzdala bakalářku. Já vám řeknu, miluju nadstandardní služby. Musíte si trochu připlatit, ale zas, bakalářku necháváte dělat jednou, v mým případě maximálně dvakrát za život, tak ať už to stojí za to, ne? Ještě v noci jsem dodělávala poslední kosmetické úpravy, ráno ji hezky svázali, oscanovali mi 60 stránek na počkání, vložili mi tam obálku na cédo, no já koukala. Ráno byli ještě čerství a milí...

Kromě nadstandardních služeb mám taky nadstandardně vybavené spolužačky. Pár věcí mi totiž při tom odevzdávání chybělo. Třeba vypálená bakalářka na cédu, protože mi nějako nefunguje vypalovačka..., na což jsem si vzpomněla až při druhém pokusu o vypálení, že ano. Kamarádka vytáhla noťas, kdosi z kabele cédo a bylo to. Další věc byla obálka se známkou. Tu jsme měly taky mít, ale já to v tom návalu ranního pozdvižení s odevzdáním bakalářky zapomněla. Tak ta stejná kamarádka vytáhla známky a další za mnou obálku a já jsem se na ně šťastně usmívala a říkala si, jestli je toto vůbec možný.

JE!

A volali mi z Boskovic, že by mě tam chtěli na porodní sál. Mám týden na rozmyšlenou...:)

Jedla jsem tohle: čerstvý chřest zapečený s kozím sýrem, rajčátky a špenátkem. Výsledek byl famózní v kombinaci s Rulandským vínem. Dobrým Rulandským vínem!

Třikrát sláva dobrému jídlu!

J.

9 komentářů:

jitka jedličková řekl(a)...

Janičko, chceme foto! Účesu i toho jídla :o)

Anonymní řekl(a)...

Culdi, já jsem tedy na Boskovice moc chvály neslyšela, spíš naopak... Ale vlastně nikdy nic konkrétního, takže bůhví, jak to je.
Lenka od Jumiho :-)

P+P+L+M řekl(a)...

A já v Boskovicích porodila našeho synka Lukáška (má teď 9měsíců), sice císařským řezem, ale nemůžu si veškerý personál na porodním sále i na poporodním oddělení a oddělení novorozenců vynachválit. Jsou tam nejen šikovní doktoři, ale i sestřičky a porodní asistentky. Doporučuji! Nemám žádnou negativní zkušenost, všichni byli příjemní, komunikativní a pro člověka v těžké situace velkou oporou. Už se těšíme, jak se tam s druhým mimčem potkáme :)

Anonymní řekl(a)...

Jaňuli, to všechno zní úžasně;-)
A nový účas ti sluší, neboj:-)
M.

Tashi řekl(a)...

Rulanské modré či bílé či šedé? ;o)

Jaňula řekl(a)...

Rulandské šedé kabinetní (Piccolo mondo na Gorkého 17)

Suché Hrozny pocházejí z vinice jižní expozice „Zadní hora“. Půdy jsou zde sprašové, místy
jílovité, tedy dostatečně úrodné a záhřevné, a tak je pravidelně dosahována vysoká cukernatost.
Víno je svěží, ale přesto plné s jemným odrůdovým charakterem. Kyselina není agresivní,
takže je víno dobře pitelné. Kabinet je sušší víno, kde se mísí ovocný charakter (hrušky, jablka)
s vůní půdy-spraše. Výborně kombinuje zeleninové saláty, lehká masa a nádherně se pije
i samostatně.

Vinařská obec Velké Bílovice, vinařství Mádl

Jaňula řekl(a)...

Foto nějaké spáchám, ale na to jídlo si musíte zajít do restaurace Piccolo mondo - gorkého 17. Je v nabídce týdne jako předkrm:). A je vážně úžasný:)
J.

Tashi řekl(a)...

Rulandské šedé kabinetní od pana Mádla - vskutku vkusný a chutný výběr. ;o))

Anonymní řekl(a)...

Culdi, naše rodinka je taky ostříhaná - komplet :). Já se teda nacházím v mezifázi - můj symbolický neodborný zásah chci ještě nechat vylepšit u nějakého odborníka :)).

Jinak co se Boskovic týče, tak to prej bohužel není nic moc :((((.
Ahojky!
DitaB.