"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

úterý 25. března 2014

Změny v porodnictví napříč Evropou 3.4. 2014, Praha


Tematický diskuzní večer se známými osobnostmi evropského porodnictví 3. dubna 2014 17.30 – 20.00, Kino Perštýn, Na Perštýně 6, Praha, ENCA, http://www.iham.cz/2014/03/zmeny-v-porodnictvi-napric-evropou/

Zahraničními hosty budou: Elisabeth Geisel (Německo), Beverley Beech (UK), Sinziana Ciurez (Rumunsko), Maryse Arendt (Lucembursko), a Thea van Tuyl (Nizozemí) – významné představitelky hnutí za možnost volby v porodnictví, které se v Praze potkají díky setkání ENCA.

Diskuse bude zaměřena na evropské trendy a dobrou praxi ve spolupráci příjemkyň péče, poskytovatelů péče a státu. Cílem večera je ukázat, jaká společná či naopak odlišná témata se vinou v porodnické problematice napříč tak různorodými zeměmi jako Velká Británie, Německo, Nizozemí či Rumunsko.

Budeme hledat odpovědi na otázky:

● Jaké jsou v dnešní Evropě trendy v porodnické péči, jaké jsou jejich možné přínosy a rizika?

● Jaké jsou hlavní sporné otázky v porodnické péči z pohledu jejích příjemkyň?

● Jak na ně reagují v různých zemích poskytovatelé péče a stát?

● Jak lze spolupracovat?



Vstupné jen 150 Kč!!!
Předběžné přihlášky a další informace na rezervace@iham.cz.

Žádné komentáře: