"Až pochopíme, že se nerodí plod, ale citlivá inteligentní myslící bytost, tedy člověk, až ruce nastavené k práci skloníme, abychom je nabídli k pomoci, až pochopíme, že těhotná se stává bohyní a ve chvíli porodu odchází do svého nitra, kam nikdo nesmí vstoupit, až pochopíme, že jsme jen pozorovatelé, pak jsme porozuměli, co je normální porod."
(Dagmar Suchá, UNIPA)

čtvrtek 4. října 2012

Rušení porodnice v Jeseníku


Malé porodnice s individuálním přístupem k ženám a dětem se ruší. Budeme moci rodit jen ve velkých porodnicích, kde je žena jen dalším číslem v pořadníku??? Kde pracují upracované a leckdy vyhořelé porodní asistentky? Kde není prostor pro přirozený průběh porodu tak, jak ho příroda zamýšlela? Tedy svým vlastním tempem, protože "na to tady není čas"???? Opravdu chceme rodit na pracovištích, kde je statisticky vyšší procento císařských řezů a vyšší procento rutinních zásahů do porodu??? Kde se ztrácí individualita a není prostor pro vznik alespoň minimálního přátelského vztahu k rodící ženě? Je mi z toho NANIC!

Ženy, kterým to není lhostejné, dejte o sobě vědět!


http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/porodnice-v-jeseniku-ma-v-prosinci-skoncit-20121002.html

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Rušení porodnice je "natrucakcí" pana ředitele. Znám ho a toto je přesně jeho styl. Již dlouho předtím obepisoval starosty v okolí, ať nemocnici přispějí finanční částkou a vyhorožoval, že pokud ne, zruší nějaké oddělení. Porodnice byla nejvíce zisková, nejvíce kvalitní, nejvíce vidět. Lidé tedy doplatí na podivné chování pana ředitele a je to škoda. Doufám, že se ještě probudí a uvědomí si, co tím páchá.