čtvrtek 2. července 2009

První pracovní den... v Boskovicích:)!

...jsem pomohla na svět prvnímu chlapečkovi, jmenuje se Jan a byl moc krásný:) Byl to vlastně první normální - fyziologický porod, u kterého jsem ten den byla, takže jsem neměla moc přehled o tom, jak jsou zvyklý co dělat. Lehce jsem improvizovala, za vydatné pomoci sanitárky, která mě nasměrovala, kudy pro rukavice, zástěru a další nemocniční nezbytnosti...
Docela se mi všechno podařilo, tak jsem měla radost. Sanitárka na mě spiklenecky mrkala očkem:) Byla jsem docela mile překvapená, že mě tam nechaly všechno dělat samotnou. Asistentka, se kterou jsem ten den sloužila, byla moc milá a říkala, že se mám na všechno ptát třeba desetkrát, že má svatou trpělivost. Má!
Z provozních věcí byla pro mě novinka, že tuším kolem 16:30 odchází sanitárka, která vše po porodu umývá a uklízí, a tak to dělají porodní asistentky. V noci a o víkendech umýváme po porodu všechny nástroje, uklízíme všechny věci, převlíkáme a umýváme postel. Zkrátka připravíme pokoj pro novou maminku, akorát prý uklizečka umyje zem.

Nejlepší je, že jsem do 15 minut autem na chatě (http://www.bykovice.cz/):) Mám i krásně rozepsané služby, takže kamarádíčkové, můžete za mnou dojet, vykoupat se v bazénku, jít na houby, na třešně... Je tu krásně:) Pá J.

5 komentářů:

  1. Culdo, a kde teda vlastně nakonec pracuješ? Netuším ani, kde máš chatu, tak si to nemůžu z těch 15 minut odvodit :-).
    Lenka J.

    OdpovědětVymazat
  2. Nastoupila jsem na porodní sál v Boskovicích a chatu máme v Býkovicích http://www.bykovice.cz/:)
    Měj se Leni hezky Janča

    OdpovědětVymazat
  3. Tak přeji hodně štěstí v novém zaměstnání! A hlavně spoustu krásných a zdravých miminek. No, mně už se to taky dost blíží, září je tu co nevidět :-).
    Lenka J.

    OdpovědětVymazat
  4. janulko, at se ti dari:-)
    hodne stesti, vse nej.

    zu&co

    OdpovědětVymazat
  5. Culdi, tak my si třeba někdy uděláme výlet do Býkovic :))). Napiš, kdy máš čas...
    Jsem zvědavá na Tvé pracovní aj. zážitky ;).

    DitaB + Mik

    OdpovědětVymazat

Zde mi můžete nechat vzkazík: