středa 12. listopadu 2008

Feiner Apfelkuchen - Jemný jablkový koláč: pro Zuzku z Vídně:)

Těsto:
250 g mouky
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
125 g másla
75 g cukru
1 špetka soli
1 vejce

Zpracujeme těsto, vymažeme formu a těsto do ní vtlačíme:) - okraje těsta necháme taky zvednuté. 1 kg jablek oloupeme a nakrájíme na plátky, potom je vysypeme na těsto.

Hmota, kterou vylijete navrch:
100 g másla rozpustíme
200 g cukru přidáme a ještě:
1 vanilkovej cukr
6 polívkových lžic smetany
3 pol. lžíce mouky
125 g mandlí nakrájených na plátky

Vše smícháme a vylijeme na jablíčka. Pečeme v troubě na 170 stupňů asi 1 hodinu.

Právě se nám to peče v troubě, báječně to voní:) Prý je to nejlepší sníst za tepla, s čerstvě ušlehanou šlehačkou! A pusťte si k tomu pečení Jacka Johnsona!

J.

6 komentářů:

  1. vielen dank, herzilein, zustal jeste kousek? prijdu na kaficko. a je mi jedno jestli bude s kapuckou nebo s pruhy.
    ale posilam navod:-)))

    http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-caffe-latte

    a na to bez pruhu :-)))

    http://de.youtube.com/watch?v=x2ZN8cW7WKQ

    chvatam...

    zu.

    OdpovědětVymazat
  2. No to zní teda bajecne, to musim vyzkouset! Pa Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam. Myslím, že si tuto dobrůtku taky uděláme a bude se olizovat i Lukášek :) Pa. Peťa

    OdpovědětVymazat
  4. Je to pěkné počtení, že bych se dal do pečení? :-)

    Posílám pozdrav,
    Jura z hor.

    OdpovědětVymazat
  5. Apfelkuchen byl báječný zmizel během chvilky:) Je to orgasmický zážitek! Všem doporučuju:) A recept je od Svenové babičky, lěty ověřený!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem ten koláč pekla a je napsrosto delikatesniiiii....:-))) Vsem doporucuju! Paaa Lindus

    OdpovědětVymazat

Zde mi můžete nechat vzkazík: